Zoete aardappelfrieten

4   00h35

Ingrediënten

  • 2 middelgrote tot grote zoete aardappelen
  • Plantaardige olie
  • Zout
  • Paprikapoeder

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in frieten van gelijke grootte met een dikte van ca. 1 cm.
  2. Leg de zoete aardappelstaafjes in een grote kom koud water en laat ze ca. 30 minuten staan.
  3. Giet voldoende plantaardige olie in een grote braadpan om de frieten volledig onder te dompelen. Verhit de olie tot ca. 170°C.
  4. Is de olie heet, doe dan de zoete aardappelstaafjes beetje bij beetje in de hete olie. Zorg dat de braadpan niet te heet wordt.
  5. Frituur de zoete aardappelfrieten gedurende ca. 5 tot 7 minuten of tot ze goudkleurig en krokant zijn.
  6. Herhaal het proces met de andere zoete aardappelstaafjes tot alle frieten gefrituurd zijn.
  7. Strooi (indien gewenst) onmiddellijk na het frituren zout en paprikapoeder over de zoete aardappelfrieten, terwijl ze nog warm zijn.

Frituurolie op de juiste manier gebruiken: de kunst van onweerstaanbare, gezonde lekkernijen!

Er zijn voldoene redenen om op de juiste manier met frituurolie om te springen: een optimaal bereid gerecht van topkwaliteit op tafel zetten, de vorming van ongezonde bacteriën tegengaan, je gebruikte frituurolie een tweede leven geven … en je bespaart ook geld!

Ontdek al onze praktische tips om frituurolie op de beste manier te gebruiken.

Share This